MCQ on Handoffs and dropped calls

MCQ on Handoffs and dropped calls

MCQ on Handoffs and dropped calls, MCQ on Handoffs, Objective Questions on Handoffs, MCQ on Dropped Calls, Objectives on Dropped calls, Handoffs MCQs with answer, Dropped Calls MCQs, Multiple Choice Questions on Handoff, Multiple Choice Questions on Dropped Calls.

Objective Type Questions with Answers

  1. Set-up channel will not be
  • before the call is established
  • During the calling period.
  • When call communication is over
  • After the call establishment

Answer: After the call establishment

2. Find whether true or false.

  1. The handoff is implemented on voice channel
  2. After a call is established in a cell with cell area 3217 km2 there is a chance of call drop before call termination.
  • 1 is true
  • 2 is false
  • 1 and 2 are true
  • Both are false

Answer: 1 and 2 are true

3. Find whether true or false:

Handoff required in situations such as

  1. Cell site receives weak signals from mobile at the cell boundary (-100 dBm)
  2. When mobile unit reaches the signal strength holes within the cell site.
  • 1 is true
  • 2 is true
  • Both and false
  • 1 and 2 are true

Answer: 1 and 2 are true

4. The received signal strength can be expressed as

  • C + I
  • C2 + I
  • CI
  • Cl2

Answer: C + I

5. The MTSO will handle the……….. first and …………….second

  • Originating calls, handoff calls.
  • Handoff calls, originating calls.
  • Dropped calls, handoff calls
  • Dropped calls, originating calls.

Answer: Handoff calls, originating calls.

6. If a handoff that should not occur but if it is forced to happen then it is called as

  • Soft handoff
  • Hard handoff
  • Forced handoff
  • None of the above

Answer: Forced handoff

7. One of the method to make handoff to occur in proper location and with less interference is known as

  • Forced handoff
  • Two handoff level
  • Hard handoff
  • Soft handoff

Answer: Two handoff level

8. Handoff controlling is doneby

  • PSTN
  • MTSO
  • BSC
  • Cell site

Answer: MTSO

9. Creating handoffs is requested by

  • Cell site
  • MTSO
  • BSC
  • PSTN

Answer: MTSO

10. The queueing of handoffs is …………when compared to two-threshold-level handoffs

  • More effective
  • Less effective
  • Equal
  • Very negligible

Answer: More effective

11. Consider the statements and find whether it is true or false.

  1. MTSO will queue the handoff requests
  2. It is effective only when request arrive in bundles or batches at MTSO
  • 1 is true
  • 2 is false
  • 1 and 2 are true
  • 1 is true, but 2 is false

Answer: 1 and 2 are true

12. If Δ power difference between received signal at 2 cellsite when a request for handoff and no handoff cases would takes place?

  • Δ > 3 dB and Δ > – 3 dB
  • Δ > – 3 dB and Δ > 3 dB
  • Δ > 6 dB
  • Δ < 6 dB

Answer: Δ > 3 dB and Δ > – 3 dB

13. For the previous question prepare a handoff would take place when Δ value is…….. 

  • 1 dB < Δ < 3 dB
  • 1 dB < Δ < 2 db
  • 1 dB < Δ < 8 dB
  • 3 db< Δ < 6 dB

Answer: 1 dB < Δ < 3 dB

14. In normal handoff procedure the handoff request is based on the

  • Power level
  • Signal strength
  • Peak current
  • None of the above

Answer: Signal strength

15. If call handoff is transferred from one system to another system …………is known as  handoff

  • Intersystem
  • Intrasystem
  • soft
  • Hand

Answer: Intersystem

16. The dropped call is………. but………..  it is terminated properly.

  • After the call is established, before
  • After the call is established, after
  • Before the call is terminated, after
  • Call in progress, before

Answer: After the call is established, before

17. A good frequency management chart and frequency assignments will lead to 

  • Reducing power
  • Reducing time period
  • Reducing handoffs
  • Reducing interference

Answer: Reducing interference

18. The model used for selecting cellsite location is

  • Propagation prediction
  • Path loss
  • Durkin’s
  • Knife edge

Answer: Propagation prediction

19. The purpose of tilting-antenna pattern or using an umbrella pattern omnidirectional antenna is

  • To confine time slots
  • To confine energy in a small area
  • To increase the coverage area
  • To decrease path loss

Answer: To confine energy in a small area

20. Dynamic channel assignment is mainly done for the

  • Increase traffic capacity
  • Decrease traffic intensity
  • Increase gain level
  • Decrease transmit power

Answer: Increase traffic capacity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *